آمادگی و پیش دبستانی مستقل مهیا

پیش دبستانی مهیا

آموزش پیش دبستانی

دوشنبه, ۲۲ دی ۱۳۹۳، ۰۸:۰۹ ب.ظ

روش آموزش پیش دبستانی

روش آموزش پیش دبستانی، بیشتر بازی محور است و فعالیت های آن آزادی محورند. بازی، نقش بسیار مهم و کلیدی در آموزش پیش دبستانی دارد. این روش، مبتنی بر بازی است و کودک در دوره پیش دبستانی، در همه فعالیت ها، فعالانه شرکت داشته و نباید منفعل باشد ما گفتیم که ارزشیابی ها در دوره پیش دبستانی، باید تکوینی باشند. در اینجا، بین نگرش ها و فعالیت های والدین در خانه و فعالیت ها و روش های تدریس معلمان در دوره پیش دبستانی، تضاد وجود دارد. از طریق ایجاد ارتباط منظم با والدین و ارائه آموزشهای منظم و نظام دار به آنها، باید تضاد بین نگرش های والدین و معلمان پیش دبستانی را از بین برد.


نقش آموزش پیش دبستانی

انتظارات والدین از کودک پیش دبستانی، با واقعیت هماهنگ نیست. برای مثال، همه والدین فرزندان خود را تیزهوش می دانند و انتظارات بیش از حدی از آنها دارند یا از فرزندانشان انتظار دارند، از یک تا پنج بشمارند، اما این توقعات، باعث مشکلاتی می شود که همان تعجیل بیش از حد در آموزش پیش دبستانی نام دارد و به هیچ وجه صحیح نیست.

دعوت از والدین در دوره پیش دبستانی ، به دو صورت است :

1-تصادفی :

بازگرداندن کودکان به خانه توسط والدین، مربیان می توانند، از این فرصت، حداکثر استفاده را به عمل آورده و رهنمودهایی در مورد هماهنگی فعالیتهای خانه با پیش دبستانی ارائه دهند.

2-سازمان دهی شده :

جلسات منظم آموزش والدین و جلسه انجمن اولیاء و مربیان باید برگزار شود تا از این طریق، والدین را با جنبه های مختلف رشد و توانایی کودک پیش دبستانی، نحوه برخورد صحیح با کودک و روشهای درست تربیتی آشنا کنند و در راستای فعالیتها و روشها، هماهنگیهای لازم صورت گیرد تا بازده آموزشی افزایش یابد.

کار با والدین در برنامه آموزش پیش دبستانی ، دارای دو جنبه می باشد :

1) همراهی والدین : به منظور مشارکت آنها در کمک به معلم یا پرسنل آموزش و پرورش، در طراحی و اجرای برنامه ها.

2) آموزش والدین : ارائه دانش و مهارتهای خاص به والدین، به منظور توانمند کردن آنها و موفقیت بیشتر . به عنوان مثال، ارائه دانش در زمینه مراقبت از کودک، اهمیت بازی، تحریکات اولیه و روشهای بازی موثر در آموزش مد نظر می باشد.در برنامه ریزی و طراحی برنامه های آموزش پیش دبستانی، محتوای موضوعات و برنامه ها، باید طوری طراحی شوند که پیش نیاز فعالیتهای دبستانی باشند. آموزشهای دروه پیش دبستانی، زمینه ساز یادگیری مفاهیم اساسی هستند که در دوره دبستان آموزش داده می شود.در تعلیم و تربیت نوین، " اصل آموزش مداوم " حاکم است. طراحی آموزشی، از مقطع پیش دبستانی تا مادام العمر، باید در یک راستا انجام شود. به عبارت دیگر، از دوره پیش دبستانی باید مشخص باشد که نیازهای بزرگسالی کدامند و آموزش پیش دبستانی، نباید از آموزش بزرگسالان منفک باشد. به این فرایند ، اصل " تداوم " یا " آموزش مدام " اطلاق می شود.یکی از دانشمندان تعلیم و تربیت، بیان می دارد که تسریع آموزشی، به عنوان" قتل نفس " تلقی می شود، زیرا بر اساس اصل تناسب عمل و وضع، اعمال تربیتی باید با وضعیت عاطفی، آمادگی جسمانی و عقلانی کودک متناسب باشد. کودک در حال رشد، باید فرصت یابد تا سیر طبیعی رشد خود را طی کند، یعنی باید بر اساس پختگی کودک، فرصتهای یادگیری را ایجاد کرد و آموزشهای لازم را ارائه داد.در آموزش و پرورش، همه چیز باید سنجیده و حساب شده باشد و به گفته روسو ، تعجیل در تربیت، امری نا معقول و نادرست است.برنامه های آموزشی پیش دبستانی باید متناسب با سطح رشد، سن و موقعیت کودکان، طراحی و اجراء شوند.از آنجا که توانمندی کودک در یادگیری و پیشرفت، تحت تأثیر تجارب اولیه می باشد، برنامه ها باید در بر گیرنده فعالیتهایی باشند که به رشد مهارتهای حرکتی، نگرشهای اجتماعی مطلوب، برانگیختن کنجکاوی، خلاقیت و پرورش توانایی های ...............


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۲۲
پیش دبستانی مهیا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی